— Wie is Els Michiels?

Paarden trekken mij onweerstaanbaar aan,
al van kindsbeen af. Ik weet niet waarom.
Het is geen familietraditie.

Omdat ik in mijn kleine – meisjesliefde zo koppig was kocht mijn vader mij een ezeltje, eigenzinnig en weerspannig bij het berijden, maar net niet genoeg om mij op andere gedachten te brengen. Op mijn elfde kreeg ik mijn eerste pony: Tosca. Als beginnende amazone werd ik ingewijd in de beginselen van de rijkunst in de schoot van de plaatselijke ponyrijvereniging St – Odrada Balen. Achttaldressuur, individuele dressuur, jumping en ‘cross’. Ik heb het allemaal gedaan. Het was een heerlijke tijd !

Op mijn zestiende deed ik de overstap naar ‘de groten’. De ponytijd was afgelopen en ik kreeg van mijn ouders een paard: Jonathan. Het was geen gemakkelijke overstap. Het speelse, spontane, enthousiaste klimaat onder kinderen maakte plaats voor meer ernst en rivaliteit onder volwassenen. Stilletjes aan werd voor mij duidelijk dat ik me verder wilde specialiseren in de dressuur.


Leuk wistje datje:

Als ruiter heb ik meerdere successen behaald op het niveau jonge paarden tot en met grand-prix special (met de wedstrijdpaarden : Dante, Fax, Pancho van het Gestelhof, Sarina, Trésor, Tequila van de Wateringhoeve, W’Esley, Kadans, Gloria van de Wateringhoeve).

Mijn traject

  • Master in de lichamelijke opvoeding en de bewegingswetenschappen aan de KULeuven.
  • Post-graduaat in de trainings- en bewegingsleer aan de KULeuven.
  • Trainer A dressuur.
  • Sinds 1995 professioneel dressuurruiter en -trainer.
  • Sinds 2001 docent bij Syntra Sint-Niklaas voor de opleiding zelfstandig instructeur (praktijk dressuur; theorievakken: trainingsmethodiek, motorisch leren).
  • Sinds 2003 docent aan de Vlaamse Trainersschool.
  • Als ruiter meerdere successen behaald op het niveau jonge paarden tot en met grand-prix special.

Ik ben een gediplomeerd trainer die graag les geeft

Ook Interesse in stages, clinics of voordrachten
neem contact op voor meer info

 
 

Neem gerust contact met me op indien je meer informatie wenst?

IK LEER JOU GRAAG KENNEN